25.03.2022

AKD izdavatelj kvalifikacijske kartice vozača

Kvalif kartica

Donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu u ožujku 2021. godine AKD d.o.o. je kao Nositelj javne ovlasti za sustav izdavanja kartica tahografa naveden kao ovlašteni izdavatelj kvalifikacijske kartice vozača.

Kvalifikacijska kartica se izdaje pojedinom vozaču, državljaninu države članice (državljanin RH ili državljanin druge države članice EU) i/ili državljaninu treće zemlje koji je zaposlen u pravnoj osobi ili obrtu sa sjedištem u državi članici ili koji za njih radi i obavlja cestovni prijevoz javnim cestama u RH, a koji je početnu kvalifikaciju ili periodičnu izobrazbu za vozača stekao u Republici Hrvatskoj i nema važeću hrvatsku vozačku dozvolu. Kao dokaz o stečenoj početnoj kvalifikaciji i/ili periodičnoj izobrazbi vozač posjeduje svjedodžbu o stečenoj stručnoj osposobljenosti (kod95). Zahtjev za izdavanje kartice se u redovnom postupku obrađuje u roku od 15 kalendarskih dana, a u žurnom postupku u roku od 1 radnog dana nakon primitka cjelovitog zahtjeva. Naknada za uslugu izdavanje tahografske kartice uključuje naknadu za uslugu prikupljanja zahtjeva i registracije nositelja kartice, uslugu izrade i personalizacije kartice te uslugu dostave, a naplaćuje se po cjeniku kojeg je odobrilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH.

Činjenica da je upravo AKD ovlašteni izdavatelj kvalifikacijske kartice vozača, dokaz je dugogodišnjeg uspješnog poslovanja i ispunjavanja obveza vezanih uz izdavanje kartica tahografa te pretpostavka daljnjeg okupljanja usluga i izdavanja osobnih dokumenata vezanih uz cestovni promet unutar portfelja AKD-a.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam